вівторок, 7 жовтня 2014 р.

В єдності наша сила!

22 вересня на базі ЦДЮТ відбувся круглий стіл, присвячений 77-річчю Миколаївської області. Серед учасників заходу: лідери учнівського врядування шкіл нашого міста, головний спеціаліст управління  освіти Алексєєв І.С., претендент на посаду голови молодіжної колегії при виконкомі міської ради Олена Заворотченко.
Згадавши про найцікавіші сторінки історії та сьогодення нашого регіону, учасники круглого столу перейшли до обговорення іміджу Вознесенська як складової Миколаївщини. Адже відомо, що сила, багатство регіону складається з сили та багатства його територіальних одиниць.  Відповіді лідерів та гостей заходу на питання «З чим асоціюється у вас наше місто?» дали змогу зробити висновок, що імідж Вознесенська на сьогодні досить позитивний. Але зупинятися на досягнутому не можна, аби з часом не опинитися на задвірках прогресу.
Усі присутні погодилися з думкою, що молодь – це ресурс для розвитку України, Миколаївщини та Вознесенська зокрема.  І її імідж – це суттєва частина іміджу всього міста. Від освіти, культури, стану здоров’я, активної громадянської позиції молодих людей у значній мірі залежить розвиток, сила, конкурентоспроможність Вознесенська, а значить і Миколаївщини.

Алексєєв І.С. ознайомив учасників круглого столу з цікавими проектами, заходами, що проводяться управлінням освіти задля підвищення освітнього рівня молоді, її самореалізації та закликав лідерів стати їх активними учасниками.
Обговорення культурного рівня нашої молоді нікого не залишило байдужим. Питання «Чи вважаєте ви Вознесенськ одним з культурних центрів Миколаївщини?» викликало жваву дискусію серед учасників. Олена Заворточенко навела достатню кількість фактів для ствердної відповіді на це питання і закликала лідерів самим бути більш активними, створюючи культурний простір міста. Крім того, Олена запропонувала старшокласникам участь у молодіжній колегії, справою якої і буде вирішення наболілих питань молоді, участь у різних проектах, які даватимуть змогу залучати кошти для реалізації власних ідей.
А ідей у нашої учнівської молоді і справді виявилося чимало. Дуже цікавою і корисною стала частина круглого столу , де представники кожної з шкіл презентували ідеї заходів, що об’єднують молодь нашого міста, усю громадськість.

Ось тільки деякі з них: акція «Зароби подяку від міста», патріотичний флешмоб «Відкрий правді очі», проекти:  «Обмін учнями – обмін ідеями», «Створюємо дизайн шкільного подвір’я», «Вічний двигун», «Нас єднає Миколаївщина», «Заради життя», конкурс на краще патріотичне фото та  відео та інші.  Усі ці ідеї організатори круглого столу систематизують та надішлють матеріали на адреси шкіл для використання в практичній роботі. Маємо надію, що більшість з них дійсно об’єднають нашу молодь і стануть загальноміськими.

На завершення круглого столу учасники висловили надію, що свій 80-річний ювілей Миколаївщина зустріне у мирній, єдиній Україні, що Вознесенськ стане тим діамантом, яким буде пишатися наш регіон, уся країна.

Немає коментарів: